• Vinařství Zbyněk Osička, vinohrad, Velké Bílovice

    Vinařství Zbyněk Osička

    vinařství z Velkých Bílovic
    Jsme mladí vinaři a vyrábíme svěží moravská vína.
  • Vinařství Zbyněk Osička, degustace, Velké Bílovice

    Vinařství Zbyněk Osička

    vinařství z Velkých Bílovic
    Zjistěte, jak chutná víno od mladých vinařů.
  • Vinařství Zbyněk Osička, Hradištěk, Velké Bílovice

    Vinařství Zbyněk Osička

    vinařství z Velkých Bílovic
    Zavolejte nám na 723 107 802
O našem vinařství

Dá se na Moravě dělat moderní víno, které ctí tradice a odrůdové charakteristiky?

Věříme, že ano. Jsme mladí vinaři a vyrábíme svěží vína pro každou příležitost. K révě přistupujeme šetrně a na své hrozny nespěcháme. Skleničku si nejlépe vychutnáte v našem klenutém sklípku.
k révě přistupujeme šetrně

k révě přistupujeme šetrně

skleničku si nejlépe vychutnáte v našem klenutém sklípku

skleničku si nejlépe vychutnáte v našem klenutém sklípku

vyrábíme svěží vína pro každou příležitost

vyrábíme svěží vína pro každou příležitost

Jsme mladí vinaři a vyrábíme svěží moravská vína. Jak k révě přistupujeme?
  • Zjistěte, jak chutná Morava

    Zjistěte, jak chutná Morava

    Nabízíme ochutnávky pro fajnšmekry i začátečníky.
    Zkuste až dvacet vzorků a poznejte svět vína.
Vinařství Zbyněk Osička - degustace ve vinném sklepě
Považujete se za znalce, nebo se ve světě vína ztrácíte? Ať už to máte jakkoli, rádi vás uvidíme na degustaci.

Degustace
ve vinném sklepě

Připravili jsme několik druhů ochutnávek, ze kterých si vyberou fajnšmekři i ti, kdo se s vínem teprve seznamují. Vyzkoušet můžete až dvacet vzorků. Koštovat budete v našem útulném sklípku, a to přímo mezi starými vyřezávanými sudy.
Jak objednat degustaci?

Doporučujeme rezervaci, často totiž trávíme den ve výrobě a ve vinohradu.

Nemuseli byste nás zastihnout a sklenička by zůstala prázdná. To by byla věčná škoda.

Zavolejte nám na 723 107 802 nebo pošlete email na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Rádi přivítáme jednotlivce i celé skupiny, do sklepa se vejde až 45 lidí a případně doporučíme i ubytování. Budeme se těšit!

Na skleničku

Počet skleniček podle vaší nálady

Degustace

350 Kč/osoba

Ochutnávka přívlastkových vín, odborný výklad, studené občerstvení, voda (teplé občerstvení od 10 osob za příplatek 200 Kč/osoba)

Degustace na míru

Oslava narozenin, víkend s přáteli, firemní večírek, rozlučka se svobodou cokoli vás napadne. Stačí nás kontaktovat a my s vámi váš nápad rádi probereme

 

Naše vína

Jaká vína u nás můžete ochutnat?

Každá odrůda má specifické vlastnosti. Co můžete čekat od našich vín?

Chardonnay

Víno elegantní zlatožluté barvy s nádhernou vůní tropického ovoce, převážně manga a ananasu. Chuť je mohutná citrusová s lahodným zbytkovým cukrem s dlouhou dochutí, která láká k dalšímu doušku. Opravdu výjimečný zástupce odrůdy. Doporučujeme podávat k rybám, drůbeži, grilovanému masu a lehčím sýrům. Před servisem otevřít zhruba půl hodiny a pro víno podávat vychlazené na teplotu 10°C. Skladujte v chladu a temnu.

Cuvée ANO

ANO, legenda se vrací. Cuvée ANO, víno ve kterém se spojily dvě smyslné odrůdy Chardonnay a Tramín červený. Víno zlaté barvy s nádherným aroma tropického ovoce. Chuť plná citrusová, příjemně sladká, až medová s dlouho trvající dochutí.. Vhodné jako aperitiv nebo společník různých variací sýrů s modrou plísní, čokoládových a karamelových dezertů. Před servisem otevřít zhruba půl hodiny a pro víno podávat vychlazené na teplotu 10°C. Skladujte v chladu a temnu.

Frankovka - rosé

Víno jiskrné jahodové barvy. Příjemná ovocná vůně, v které jsou patrné tóny lesních jahod, jarních květů, ale také buket bobulového ovoce. V chuti je víno jemné s tóny lesního ovoce, především jahod a malin. I přes svůj vyšší obsah zbytkového cukru si víno zachovává svou svěst. Doporučujeme podávat k různým druhům sýrů, lehkým pokrmům z kuřecího masa nebo ke grilované zelenině. Před servisem otevřít zhruba půl hodiny a pro víno podávat vychlazené na teplotu 10°C. Skladujte v chladu a temnu.

Souvignier gris

Nová odrůda, která získává čím dál víc na oblibě. Kořenitě medová vůně připomínající čajovou růži, fialky, tropické ovoce. Chuť je lahodná, kořenitá s dlouhým závěrem.

Irsai Oliver

Víno světle žluté barvy, s jemnou muškátovou vůní s ovocnými odstíny. Chuť lahodná, nasládlá s lehkou kyselinkou. Můžeme cítit chuť angreštu, rybízu a černého bezu. Doporučujeme podávat k rybám, drůbeži a lehčím sýrům. Před servisem otevřít zhruba půl hodiny a pro víno podávat vychlazené na teplotu 10°C. Skladujte v chladu a temnu.



Ryzlink vlašský - Nefiltrovaný

Naše první naturální víno, zrálo 14 měsíců v barikových a akátových sudech. Celkové SO2 56 mg/l



Rulandské šedé

Má zlatavou barvou. Ve vůni je svěží, ovocné s tóny hrušek a nádechem citrusů. Chuť je svěží, čistá, příjemně ovocná s krásným dlouhým závěrem. Vhodné jako společník ke grilu a různých variací sýrů. Před servisem otevřít zhruba půl hodiny a pro víno podávat vychlazené na teplotu 10°C. Skladujte v chladu a temnu.

Frizzante

Jaká je tvá výmluva? :)

Sauvignon

Barva vína je jiskrná, zelenožlutá až zlatavá. Elegantní broskvová vůně je doplňována tóny angreštové šťávy a černorybízových lístků. Příjemná chuť je typická svým broskvovým charakterem a dotekem chuti černorybízové bobule s medovým závěrem. Doporučujeme podávat ke sladším jídlům, drůbeži, grilovanému masu a lehkým sýrům. Před servisem otevřít zhruba půl hodiny a pro víno podávat vychlazené na teplotu 10°C. Skladujte v chladu a temnu.

Tramín červený

Víno zelenožluté až zlatožluté intenzivní barvy s kořenitě medovou vůní připomínající čajovou růži, fialky, tropické ovoce. Chuť je lahodná, kořenitá s dlouhým závěrem. Je vhodné k uzeným rybám, cibulovému koláči nebo ke kořeněnému jídlu. Před servisem otevřít zhruba půl hodiny a pro víno podávat vychlazené na teplotu 10°C. Skladujte v chladu a temnu.

Veltlínské zelené

Víno elegantní zlatožluté barvy. Příjemná ovocná vůně s tóny lipového květu, koření a manga. V chuti je víno svěží, vyvážené s tóny broskví, lipového květu a příjemným pikantním závěrem. Doporučujeme podávat k rizotu, kuřecímu či telecímu grilovanému masu. Před servisem otevřít zhruba půl hodiny a pro víno podávat vychlazené na teplotu 10°C. Skladujte v chladu a temnu.

Rulandské šedé - barrique

Víno zrálo 12 měsíců v barrique sudech, na kalech, bez přidání SO2




Jsme mladí vinaři a vyrábíme svěží vína pro každou příležitost.

© Vinařství Zbyněk Osička